Najlepša personalizirana darila narejena v Sloveniji!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Draga vzgojiteljica …

Danes si vstala ob 4:30. Skuhala si si kavo in napisala pripravo na računalniku. Prav potiho si poiskala še tiste lesene kolutke, da boste z otroki lahko ustarjali.
Poljubila si svoje otroke in partnerja, dala na hitro prat še en pralni stroj in odhitela v službo.
💙 💙 💙
Skrbno si odklenila vrtec in ugasnila alarm. Ležalnike si oblekla v sveže prevlekice, prezračila sobo in nastrigla še par stvari za dekoracijo. 
💙 💙 💙
Prvi zvonec. Z objemom si sprejela prvega zaspančka, ga pocrkljala. V naslednjih parih minutah si to naredila še 10x. Poslušala si vsaj 3 starševska poročila in si jih na kratko zapisala na listek, da ne pozabiš. Otroke si previla, starejše zaposlila. Vmes si odgovorila na dva nujna maila - da staršev ne bo skrbelo. Vmes si prejela sumničav pogled starša, ki je pripeljal novega otroka: “Lej, samo po telefonu brska.” Vodja ti je prinesla en nujni obrazec za izpolnit.
💙 💙 💙
Brez slabe volje si poskrbela za tistega bolančka, ki se je slabo počutil, ga preoblekla in očistila bruhanje. Poklicala si starša in mu skrbno poročala. Predala informacije sodelavki in zopet prejela sumničav pogled enega od staršev “Glej, samo čvekajo.” 
💙 💙 💙
“Svoje” otroke si pospremila v igralnico. Ja, ti otroci so tvoji. Skrbi te zanje, iskreno ti je mar zanje in včasih še doma tako razmišljaš o njih, da za hip pozabiš na svoje otroke.
💙 💙 💙
Obrišeš noske, razrešiš pretep. Postrežeš zajtrk, dva vmes naučiš kako se pravilno umije roke. Dobiš v glavo kihek s pošiljo smrklja. Nič hudega, sledi najbolj lušten “Lad te imam, vzgojiteljica” na svetu.
💙 💙 💙
Ura je 9:00 in ti si že premočena. A nasmejana in srečna. Izvedeš dejavnost. Skupaj z dobro sodelavko je vse lažje. Otrokom nudiš toplo zavetje, a hkrati tudi trdne meje. Vztrajaš, dosledna si; ne tepemo se. Božamo se. Vmes že 100tič iz mize vzameš otroka z motnjo pozornosti in ga skušaš pomiriti. Slabovidnemu pripraviš svoj kotiček za igro s pripomočki, ki si jih izdelala čez vikend.
💙 💙 💙
Hitro pomagaš otrokom pri samostojnem oblačenju, da izkoristite dan za gibanje na prostem. Pelješ jih na sprehod in nisi sproščena niti sekundo, ker skrbiš za njihovo varnost v prometu. Oni ne opazijo, zraven jim prepevaš njihovo najljubšo pesmico, spotoma obrišeš solzice najbolj utrujenenu danes, pomiriš najbolj nemirnega, zamejaš dva para, ki ne funkcionirata, se sodelavki zahvališ, ker je vmes poskrbela za en odvezan čevelj in še vsaj 10 pomembnih stvari. Otrokom je pokazala ptico. Pripovedovali so ji o vikendu in dala jim je občutek, da so ljubljeni in slišani. Da njihovi občutki štejejo. 
💙 💙 💙
Eden izmed otrok se odloči - nismo šli po pravi poti. Vrže se na tla in glasno joka. Čutiš poglede mimoidočih “Joj, kaj delajo v vrtcu z njimi.” Ne vidiš jih, posvečaš se otroku. Umiriš najprej sebe, pomiriš otroka, hkrati mu daš vedeti, da bo danes možna samo ta pot. Drugi se polula in hitro moraš priti v vrtec, da se ne prehladi v mokrih oblačilih. 
💙 💙 💙
Brez super sodelavke bi bilo težko. Ko končno vse uredita, pustita otrokom malo proste igre na igrišču. Izmenjata si par besed o sestanku popoldne in o dnevu. Zopet čutita poglede staršev “Lej, otroci se le igrajo, onidve pa čvekata.” Bog ne daj, da imata v roki skodelico čaja, ki je v resnici prva stvar, ki sta jo spili od zgodnjega jutra.
💙 💙 💙
Kmalu končaš s službo. Zopet čutiš poglede: “Lej to, gre ob 13:30 že domov.” Včasih res greš. Drugič sledi celo popoldne izobraževanj in sestankov. Pisanje člankov, priprav, evalvacij, poročil. Ogromno poročil in papirjev. 
💙 💙 💙
Hvaležna si za tako službo - otroci ti dajo res veliko. Hvaležna si za prijazne starše. Za super sodelavce. Za razumevajoče nadrejene. Veš, da kdaj narediš napako. Kdaj imaš slab dan. Kdaj prideš v službo popolnoma neprespana. 
💙 💙 💙
In upaš, da boš otrokom vseeno dala tisti najlepši delček sebe. In, da bodo starši razumeli, da nisi nalašč spregledala ugriza pod mizo, umazane majčke, strganih hlačk, neodgovorjega maila, izgubljene igračke, luknje v copatku ali česarkoli drugega. 
💙 💙 💙
Hvala vzgojiteljicam mojih otrok.
💙 💙 💙
KODA ZA POPUST na vse iz kolekcije vzgojiteljice/učiteljice v naši spletni trgovinici: VZGOJITELJICA10 

Še kar nekaj izdelkov bomo dodali. :)

Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti